Comunicat de presă – declarație a managerului interimar al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Rm. Vâlcea

Veste bună pentru oamenii de cultură din municipiul Râmnicu Vâlcea. Primarul Mircia Gutău, în mărinimia sa, a decis să nu mai desființeze Corul Academic Euphonia.
Chiar dacă în ultimul timp, spațiul public a fost invadat de nemulțumiri ale membrilor corului, ba chiar aceștia au făcut și o scrisoare deschisă plină de injurii și calomnii la adresa primarului Gutău, acesta a ascultat până la urmă vocea rațiunii și a hotărât să nu mai desființeze corul. Alături de cei doi viceprimari, Sebi Vețeleanu și Camen Preda, Mircia Gutău i-a asigurat pe cei de la Filarmonică că Euphonia nu se mai desființează.
Managerul interimar al Filarmonicii, Meda Stanciu, ne-a declarat că a primit vestea cu mare bucurie, dar și că scuzele ar fi mai mult decât necesare în acest caz.
”Îmi cer scuze în numele corului pentru toate cele ce s-au petrecut în ultimele zile. Aceea scrisoare urâtă nu trebuia să apară. Colegii mei de la cor probabil că au fost luați de val, trebuiau să aștepte, nu să reacționeze atât de vehement și agresiv. Cu toate acestea, domnul primar ne-a demonstrat că iubește muzica. Îi mulțumesc din suflet că a revenit asupra deciziei. Vom luat toate măsurile economice necesare, însă domnul primar ne-a promis că vom discuta concret și la rectificare și astfel corul nu se mai desființează. Însă, de acum încolo se vor schimba regulile și în cor vor rămâne profesioniștii. Domnul Gutău ne-a solicitat să facem o evaluare precisă, bazată pe criterii de profesionalism”, ne-a declarat Meda Stanciu.

Autor: MAGDA POPESCU

Sursa: https://www.voceavalcii.ro/43245-breaking-news-corul-euphonia-din-ramnicu-valcea-nu-se-mai-desfiinteaza.html

 • Newsletter

  Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a primi lunar programul filarmonicii.

 • Contact

  Adresă: Calea lui Traian Nr. 138 B Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea

  Telefon/Fax: +40 350 80 30 36

  Agenția de bilete: + 40 350 80 09 49

  Email: office@filarmonica-valcea.ro