CROITORU STRING VIRTUOSI

Distribuie

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Croitoru String Virtuosi

la Râmnicu Vâlcea

Ansamblul Croitoru String Virtuosi Orchestra s-a născut din dorința de a forma un nucleu de oameni tineri, entuziasti, valoroși, prin care să se continue, la un nou nivel, relația profesională cu foștii studenți ai violoniștilor Ioana și Gabriel Croitoru, profesori la Universitatea de Muzică București, cei doi dascăli considerând mereu cariera didactică ca fiind complementară celei de interpret.

În 2016, la inițiativa fiicei lor, violonista Simina Croitoru, se pun bazele ansamblului, cei mai mulți dintre componenți fiind foști studenți. “Succesul înregistrat în cei doi ani de activitate, ne-a făcut să pornim într-o nouă experiență muzicală, cu lucrări românești de mare popunaritate. Aceasta reprezintă o premieră în domeniu, neexistând încă o imprimare a celor mai cunoscute piese din repertoriul tradițional românesc, în versiunea vioară solo – orchestră”, declara, la sfârșitul anului 2018, maestrul Gabriel Croitoru, care cântă pe vioara Guarneri del Gesu ce i-a aparținut marelui George Enescu.

Declarația a fost prilejuită de lansarea unui CD intitulat “Un secol de musică tradițională românească” și dedicată sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. În viziunea autorilor săi, CD-ul propune ascultătorilor o îmbinare armonioasă între tradiție și noutate, între muzica populară românească și muzica cultă. Este, cu alte cuvinte, o reîntoarcere auditivă la origini, la portul popular românesc, la atmosfera de sărbătoare din zilele de șezătoare, la familie și la istoria nescrisă a poporului, pe umerii și truda căruia s-a clădit din temelii România de astăzi.

Soliștii Simina și Gabriel Croitoru, alături de pianista Clementina Ciucu și de orchestra Croitorul String Virtuosi, vor susține în luna noiembrie 2018, o serie de nouă concerte în opt orașe, printre care și Râmnicu Vâlcea, pentru prezentarea acestui album inedit, produs de Asociația Culturală “Croitoru Pro Enescu” și Media Sniper. Aranjamentele muzicale sunt semnate de Gabriel Croitoru, Sherban Lupu, Cornel Pană, Mugurel Scurtăreanu/Ioan Dobrinescu si Gheorghe Brănici.

Vă așteptăm, așadar, duminică 18 noiembrie 2018, ora 18.00 să vă delectați cu piese de George Enescu – Arie și Scherzino; Nocturnă; Baladă, C. Dimitrescu – Dans țărănesc, G. Dinicu – Căruța poștei, Hora ceasornicului, Hora mărțișorului, Hora staccato, Hora lui Dobrică, Hora 7 scări și Hora țiganilor.

[/av_textblock]

Alte Proiecte

Proiecte

Festivalul TINERE TALENTE – ediția 40

Ajuns la cea de-a 40-a ediție, Festivalul „Tinere Talente” se adresează tinerilor muzicieni talentați cu rezultate remarcabile în activitatea lor de formare, urmărește stimularea și afirmarea tinerilor, continuând tradiția muzicală

Proiecte

Paula Seling – Symphonic & More

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jucoza02′ custom_class=” admin_preview_bg=”] Paula Seling este o artistă completă – solistă, compozitoare, producător muzical ce s-a născut în ziua de Crăciun a anului

Sari la conținut