Dirijorii Filarmonicii “Ion Dumitrescu”

Dirijorii Filarmonicii “Ion Dumitrescu”

Florin Totan

Dirijor colaborator permanent Orchestra Simfonică

Dirijorul Florin Totan s-a născut în anul 1955 în Bucureşti, într-o familie de muzicieni. Începând cu 1 ianuarie 2000, devine dirijor al orchestrei simfonice a Filarmonicii “ION DUMITRESCU” din Râmnicu Vâlcea, calitate în care a activat până în anul 2020, anul pensionării domniei sale.
În prezent, Maestrul Florin Totan este unul din dirijorii colaboratori permanenți ai orchestrei simfonice a Filarmonicii „Ion Dumitrescu”

Daniel Manasi

Dirijor Colaborator Permanent Orchestra Simfonică

Născut în Iași, Daniel Manasi a absolvit cursurile Liceului de Artă „Octav Băncilă”, apoi pe cele ale Academiei de Muzică „George Enescu” din orașul natal, pregătindu-se ca violonist. A urmat o serie de cursuri de măiestrie la Niyrbator – Ungaria și în Weimar – Germania. Este concert-maestru al Orchestrei de Cameră Radio Bucureşti din anul 1992.
Pasiunea pentru muzică l-a îndemnat să-şi lărgească sfera de activitate, studiind dirijatul de orchestră.
În perioada 2000-2017 a susţinut mai multe concerte ca dirijor la pupitrul orchestrelor filarmonicilor din Bacău, Sibiu, Craiova, Ploieşti, Târgu-Mureş, Oradea, Botoșani, Galaţi, Râmnicu Vâlcea, Târgoviște, Vaslui, Roman, Pașcani, Suceava, Alba Iulia, Chișinău, Vidin, Schumen, Macao etc.

Gian Luigi Zampieri

Dirijor Colaborator Permanent Orchestra Simfonică

Gian Luigi Zampieri, născut în 1965 la Roma, este reprezentant al şcolii italiene de dirijat, fiind unul dintre ultimii discipoli ai maestrului Franco Ferrara. În calitate de organist şi dirijor, s-a perfecţionat cu muzicieni de prestigiu precum Francesco De Masi, Carlo Maria Giulini, Ghenadi Rojdestvenski şi Leonard Bernstein. La vârsta de 15 de ani a devenit organist la Basilica di Santa Maria in Trastevere din Roma, unde a activat timp de 20 de ani.
Concertele sale sunt înregistrate și transmise de Radio România, RAI, Radio Vatican, Tv Spaniola, Radio Rusia, Uniunea Radiourilor Europene de la Geneva.
Din 1986 este profesor titular de studii orchestrale la Conservatoarele italiene de stat.
Dirijorul Gian Luigi Zampieri deține titlul de merit de Cavaler al „Ordine Constantiniano di San Giorgio”. A fost dirijor oaspete al al Filarmonicii Oltenia din Craiova (România) și dirijor al Filarmonicii din São Carlos (Brazilia).

Tiberiu Dragoș Oprea

Dirijor Colaborator Permanent Orchestra Simfonică

Visul unui copil cu vioara în mână s-a materializat în premii naționale până în clasa a 12-a cand a schimbat arcușul cu bagheta, iar de la debutul la pupitru din 1997, 10 ani mai târziu, Tiberiu Dragoș Oprea devine co-fondator al Filarmonicii Pitești.
Între anii 2009 – 2018, a fost dirijor colaborator al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical Ion Dacian – Bucureşti, unde a susţinut premiere, spectacole, concerte de Gală.
În prezent activează ca dirijor al Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski – Constanța.
Tiberiu Dragoş Oprea este invitat permanent al Filarmonicilor Ion Dumitrescu – Râmnicu-Vâlcea, Paul Constantinescu – Ploieşti, Banatul – Timișoara, Mihail Jora – Bacău, Orchestrei de Cameră Radio, Filarmonicii Botoșani, Orchestrei Simfonice Bucureşti, colaborand şi cu orchestrele filarmonicilor Transilvania – Cluj, Oltenia – Craiova, Brașov, Oradea, Arad ș.a.

Aurel Poenaru

Dirijor Cor

Aurel Poenaru a absolvit Liceul de Artă din Râmnicu Vâlcea în 1998. În acelaşi an devine membru al Coralei Euphonia a Filarmonicii de Stat Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea la partida de tenor.Absolvent al Facultăţii de Pedagogie Muzicală din cadrul Universităţii Spiru Haret, accede treptele profesionale, activitatea sa artistică diversificându-se: membru fondator al Coralei Episcopale a Râmnicului, membru fondator al Coralei Sf. Mina, membru fondator al trupei Concerto (2011), solist pe scena Filarmonicii şi dirijor al concertelor educative încă din anul 2010.
Dedicat și implicat în activitatea de dirijor al Corului Euphonia al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, activează, în paralel, la Şcoala Populară de Artă din Râmnicu Vâlcea ca profesor de canto și de teoria muzicii.

Sari la conținut